Три талантливи кюстендилски гимнастички се готвиха с националния отбор девойки младша

Малките таланти се снимаха с най- добрите ни гимнастички

Мишел Иванова и Даяна Димитрова от “Велбъжд” и Рая Сръндева от клуб „Олимпик” сред най-добрите надежди

 

На Национална спортна база „Раковски” в столицата се проведе лагер за гимнастичките – девойки младша възраст, организиран от Треньорската комисия към родната федерация.

Общо 44 момичета се включиха в заниманията, след като се класираха от проведената през месец юли селекция. Сред най-добрите надежди на страната бяха и три гимнастички от Кюстендил. Клуб „Велбъжд” бе представен от Мишел Иванова и Даяна Димитрова, а клуб „Олимпик” от Рая Сръндева.

Освен предвидените часове по балет, танцова подготовка, общо физическа подготовка, игри, работа с уред и тяло, гимнастичките гледаха и анализираха провеждащото се по същото време Световно първенство в Италия и стискаха палци на каките. Преди заминаването си за големия спортен форум, най-добрите български грации посетиха младите надежди в залата, снимаха се с тях и им подариха картичка с подписите на всички.

Лагерът приключи с изпит, в който момичетата показаха наученото през тези петте дни. Децата изразиха радостта си, че са научили много нови неща, а треньорите провели курса изказаха препоръки, поздравиха малките гимнастички за старанието и трудолюбието, което са вложили и успяха да покажат на изпита.

Най-добрите 8 малки грации от лагера, ще имат шанса да проведат съвместни тренировки с националните отбори, в края на годината.