Войводата Кирил Стойков с потресаващи разкрития: Зам.-кметът Илко Стоянов юрка служебна тойота между Петрич и Благоевград, морално ли е за устни консултации адвокатската му кантора да прибира по 2000 лв. от ВиК?!

Кирил Стойков
  • Фирмата за консултантски услуги на зам.-кмета на Петрич е получила 24 000 лв. за 1 година от ВиК, обяви на ОбС сесия Борислав Лазаров
  • Дадоха на новия шеф на ВиК Ивайло Христов да запушва течовете на предшественика му Илиян Ушев, възмущават се петричани
  •  Морален човек съм, изпъчи се пред съветниците Илко Стоянов

Зам.-кметът Илко Стоянов всеки ден трамбова със служебна кола „Тойота Корола” на общината между Благоевград и Петрич. Колата беше дарена от общинска банка.

Борислав Лазаров

Резервоарът й се пълни с пари от общинския бюджет. Освен всичко зам.-кметът е общински съветник от ГЕРБ в благоевградския Общински съвет. Освен заплата като зам.-кмет получава заплата и като общински съветник, което е в рамките на закона, но морално ли е за устни консултации адвокатската му кантора в Благоевград да получава по 2000 лв.

Илко Стоянов

от касата на общинско дружество ВиК? Морално ли е тук да е кмет, а там общински съветник, а по дружествата да лансира консултантски услуги? Всичко това стана ясно на инфарктна сесия на ОбС-Петрич.

Димитър Бръчков

Разкритията от микрофона направи съветникът от ВМРО Кирил Стойков. Той размаза със словесна атака зам.-кмета, като го разобличи в серия злоупотреби със служебно положение. Кирил Стойков изстреля любопитна схема, по силата на която благоевградска фирма лансира свои дъщерни фирми по общинските строителни обекти. Едно и също лице санирало пожарна, полиция за милиони левове.

Ивайло Христов

Подробности Кирил Стойков обеща да разкрие след обстойно разследване. Съпартиецът му, лидер на градскта организация на ВМРО, Боби Лазаров уточни, че фирмата за консултантски услуги на зам.-кмета е получила 24 000 лв. за 1 година от ВиК.

Илиян Ушев

Той направи потресаващи разкрития за източването на водното дружество, което още държи петричани в шок: „700 000 лв. дължи ВиК на ЧЕЗ. За външни консултации бившият управител И. Ушев е платил над 400 000 лв. 150 000 лв. са изразходвали 4 трактора за гориво. 24 000 лв. е глътнала адвокатската кантора, към която е работил зам.-кметът Илко Стоянов. Ушев е изразходвал по 80 лв. на ден представителни разходи. Искаме виновниците за това тотално разхищение да бъдат изправени на съд”, каза Лазаров и уточни, че дълговете на ВиК са над 1,5 млн. лв. Петричани са потресени и от одобрения от ОбС кредит по предложение на кмета Димитър Бръчков за теглене на 1,2 млн. лв., за да се погасяват натрупаните борчове. „Дадоха на новия шеф на ВиК Ивайло Христов да запушва течовете на предшественика си Илиян Ушев”, възмущават се петричани.

Илко Стоянов пък се изпъчи без капка срам на микрофона пред съветниците и заяви: „Аз съм морален човек”. Проверка на „Вяра” установи, че зам.-кметът е напуснал консултантската фирма веднага след като е заел поста зам.-кмет на Петрич.

Илко Стоянов е неуспял кандидат за депутат от Реформаторския блок. „Много ценен кадър”, възкликна по този повод Б. Лазаров от ВМРО.

„Разочаровани сме от кадровата политика на кмета Димитър Бръчков. На ключови постове са назначени хора, които си пълнят джобовете от честните данъкоплатци. Смятаме, че има достатъчно кадърни петричани, които да заемат мястото на зам.-кмета и така да се спестят пари поне за гориво и трошене на служебна кола по 100-километровия участък Благоевград-Петрич”, е мнението на лидера на общинската структура на ВМРО Стоян Божинов.