Георги Шапков

 

Собственикът на „Престиж-Бизнес 93“ ООД Георги Шапков се сдоби с карта за достъп до Народното събрание. Бизнесменът от Гоце Делчев е избран от Димитър

Димитър Гамишев

Гамишев, депутат от ГЕРБ, за съветник.

 

Въпреки че магистърската степен на Шапков е „Стопанско управление“, депутатът е предпочел да го съветва в областта на вътрешната сигурност и обществения ред. С избора на Гамишев депутатите от Пиринско попълниха списъците си със сътрудници, на чиято професионална помощ ще могат да готвят законопроекти в НС. Без сътрудник единствено е Даниела Савеклиева, която и в предния парламент не успя да си намери такъв. Останалите депутати от Благоевградския край са с двама, дори и трима сътрудници. Така депутатът от ГЕРБ Александър Мацурев е добавил към кмета на Банско Георги Икономов и втори сътрудник – адвокат Лилия Пламенова Денева, която ще дава професионални съвети в областта на правото. Депутатът от „Обединени патриоти” Атанас Стоянов е човекът с най-много сътрудници от Пиринско – трима. Той също има адвокат в екипа си – това е Иван Чолаков. Санданчанинът му е поверил отговорния ресор „Законопроекти“. Останалите са: неуспелият кандидат-депутат от Патриотичния фронт в София Цветан Александров и участникът в различни екоинициативи Пламен Станев. Депутатът от ДПС Елхан Кълков има втори съветник – към лидерката на НМФ на ДПС Сезгин Мехмед е прибавил Муси Славчов Стоянов. Той е възпитаник на Европейско висше училище по икономика и мениджмънт и носител на Специалната награда на фондация „Атанас Буров” за представянето му на национален конкурс „Млад икономист 2013 г.”. Двамата сътрудници ще съветват депутата Кълков по въпросите на младежките политики. Николай Бошкилов, депутат от БСП, също има втори сътрудник. Това е кметът на община Кресна Николай Георгиев. Доскоро той имаше само един сътрудник – бившия си колега Емил Костадинов.

Ще припомним, че съветниците на Богдан Боцев от БСП са Георги Юруков и Валери Сарандев, на Георги Динев от ГЕРБ – Петрич – охранителят Стоян Темелиев, а на Стефан Апостолов от Симитли – баща му Апостол Апостолов. Симитлийският кмет ще съветва сина си в областта на младежките политики. В списъка на консултантите в НС в парламентарната група на БСП влизат двамата зам.-председатели на партията – Кирил Добрев и кметът Владимир Москов. Почетният гражданин на Благоевград от 2006 г. проф. Александър Воденичаров е сътрудник към постоянната комисия по РПБМС. В комисията по въпросите на децата, младежта и спорта влиза преподавателят в ЮЗУ проф. д-р Атанас Георгиев. Емил Велинов, директор на дирекция „Вероизповедания“ към МС, ще дава съвети на постоянната комисия по вероизповедания и правата на човека.