Любен Дилов: Слави Трифонов ще намери начин да въздейства на политиката

Любен Дилов

 

Слави Трифонов ще намери начин да въздейства на политиката, без самият той да участва, това каза Любен Дилов-син пред Дарик в коментар за намеренията на шоумена да влезе в политиката. Двамата работиха дълги години заедно.

„Извън шегата, че става за папа, мисля, че той ще намери начин, по който ще въздейства на политиката, както винаги го е правил, без самият той пряко да участва. Мисля, че няма лош опит в политиката и съм склонен да се съглася с премиера Борисов, а рядко се съгласявам с него, а именно, че трябва да се приветства всеки опит да се разрита кошерът, защото той вкарва хората в състояние на избор и размисъл, а той е много важен“, посочи Дилов.
По думите му всеки такъв акт като този, който Слави твърди, че ще предприеме, е много полезен на обществото.
„Ще е трудно, ще срещне големи проблеми. И не е въпросът до гръб, а е до това, че обществото вече е много по-информационно проводимо, не може да се маскираш. Но то няма лесни неща. Няма как да е лесно, но е полезно. Не искам да давам оценки и да съдя. Много неща харесвам, още повече неща не харесвам“, каза още той.

На въпрос дали и защо, ако е така, Слави Трифонов харесва Ахмед Доган, Любен Дилов заяви, че има много хора, които го харесват. „Истината е, че Ахмед Доган е едно от най-ярките присъствия в българската политика, все едно какво мислим за него – добро или лошо, както и това, че той е харизматичен от тази гледна точка. Той има една постоянна арка и един герой, който постоянно се движи във възходяща линия и дори когато има пропадания, те са винаги много драматични и общественозначими“, допълни Дилов.

Слави Трифонов с отворено писмо, търси талантливи и морални българи

Слави Трифонов

Шоуменът Слави Трифонов обяви, че започва да търси българи, които могат да управляват нашата страна. Това споделя телевизионният водещ в отворено писмо до медите. “И в България, и по света със сигурност има талантливи, квалифицирани и морални българи, които могат да управляват нашата страна и да ни измъкнат от тази 27-годишна каша. И аз ви гарантирам, че ще направя всичко възможно и започвам от днес да търся такива българи”, казва той.
Ето и пълния текст на писмото му:

“Уважаеми съотечественици, доказателствата за некадърността и неморалността на сегашната политическа класа са постоянни. За съжаление бих казал – ежедневни.
Тъжна, тъжна, тъжна работа.
Постоянната демонстрация на некомпетентност и арогантност от страна на политическата класа са основателен повод, а пък има три милиона и половина основателни причини да заявя следното: референдумът продължава и това продължение неминуемо ще доведе до отвоюване от страна на народа на гражданските му права.
Ние от инициативния комитет смятаме, че хората, които представляват държавата, родината и нас самите, не притежават нито необходимия капацитет, нито необходимите качества, нито необходимия морал, за да бъдат наречени политици и държавници. Но това не означава, че няма такива българи. И в България, и по света със сигурност има талантливи, квалифицирани и морални българи, които могат да управляват нашата страна и да ни измъкнат от тази 27-годишна каша. И аз ви гарантирам, че ще направя всичко възможно и започвам от днес да търся такива българи. Ще ги намеря. Ще ви ги представя. И вие сами ще решите дали искате тези българи да заместят сегашната политическа класа.

Защото няма такава държава, но има такъв народ.“

Борисов за начинанието на Трифонов: На думи е лесно, но като видим хората, ще стане ясно

Бойко Борисов

Премиерът Бойко Борисов пожела успех на начинанието на Слави Трифонов. Вчера телевизионният водещ обяви в отворено писмо до медиите, че започва да търси морални и талантливи българи, които могат да управляват нашата страна.

“Аз винаги пожелавам успех на всеки, който иска да направи политическа партия, и тогава става ясно колко трудно става. Защото ако е голяма партията, примерно в ГEРБ има само 1200-1300 човека общински съветници, областни управители, министри, зам.-министри, депутати, шефове на агенции, зам. областни управители, кметове, зам.-кметове”, каза премиерът и допълни: “От чужбина ли ще ги докараш, откъде ще ги събереш? Един да те издъни, един, месеци наред се обясняваш. И казват: това е управлението на ГЕРБ, един от хилядите.

Така че на думи е лесно, но като видим хората, ще стане ясно”, коментира още министър-председателят. Борисов пожела успех на Трифонов и добави, че това е демокрацията.

Емил Кошлуков за мераците на Слави: Политика не се прави само с шоу, иначе и Азис щеше да е премиер

Емил Кошлуков

„Политика не се прави само с шоу. Рейтингът не се прелива във вот. Иначе и Азис щеше да е премиер.”

Така Емил Кошлуков коментира в предаването „Събуди се“ на „Нова телевизия“ дадената от шоумена Слави Трифонов заявка за влизане в политическия живот на страната.

„Едно е да си на екрана, друго е да си на улицата”, категоричен е Кошлуков.

Според него евентуалната бъдеща партия на Трифонов ще успее да вкара депутати в следващ парламент, но след това бързо ще изчезне.

Кошлуков сравни Слави и с Жорж Ганчев, който обаче влязъл в политиката само с китара, а Слави има цяло шоу.

На въпрос какво според него са правили тази нощ баретите на акцията в София, Кошлуков отвърна: “Извънреден труд, в неделя се плаща двойно! Шегувам се (смее се), нямам идея. Трябва да чуем информацията на полицията”.