Вандали разкостиха фургон на БАН, туристи от Разлог: Пътеката за хижа „Мечит” е задръстена от боклуци, защо кметът на Говедарци Георги Шуманов не реагира?

 

Планина от боклуци се издига на пътеката за хижа „Мечит“ и едноименния връх, подадоха във в. „Вяра” сигнал туристи.

Георги Шуманов

Големи парчета от счупен фургон са пръснати в тревата и из имотите на хора от самоковското село Говедарци. „Що за отношение от страна на местната власт? Защо никой не изчисти боклуците, минават стотици туристи по този маршрут? Вандалите трябва да се открият от местната власт, от кмета Георги Шуманов и от полицията и да бъдат глобени и наказани“ – апелираха пред в. “Вяра“ туристи от Разлог, които тези дни са минали по пътеката.

До редакцията на в. “Вяра“ бяха изпратени и снимки на хвърлените около пътеката боклуци. Според проверка на в. “Вяра“ счупените големи блокове от пластмаса, стиропор и други са части от фургона на БАН, който се е намирал в гората до пистата на „Академика“. Според слухове в селото фургонът е свлечен от гората с трактор на известен дърводобивник и двама братя от село Говедарци. Тази информация обаче не е потвърдена официално и се очаква органите на реда и местната власт да реагират адекватно, да установят кой е извършител на деянието и да получи наказание според правилата на законодателството.