Над 200 плажуващи на Черноморец се изправиха на нокти: Подвиг! Строителният предприемач Васил Тодоров от Дупница спаси от сигурна смърт 4-ма пасажери, вятърът обърна лодката им в Черно море

  • Истинско чудо е, че няма пострадали, лодка за хиляди левове беше на косъм да се разбие в скалите, коментира рекордьорът по ядене на череши
  • Туроператорката Екатерина Илиева и екип на „Вяра” заснеха сюблимните моменти от спасяването

 

Кандидатът за Гинес – строителният предприемач Васил Тодоров от Дупница, който изяде рекордните 2 килограма и половина  череши за три минути, се хвърли самоотвержено в спасението на столични туристи, паднали в Черно море.

Моменти от спасителната акция край Черноморец, в която самоотвержено се включи дупничанинът Васил Тодоров
Васил Тодоров

Лодката им с огромни платна се обърна заради силен вятър. Четиримата пасажери останаха невредими, но вятърът повлече скъпата лодка към скалите на курорта Черноморец. На борда на лодката имаше четирима млади мъже, търсачи на силни усещания, които се впуснали в традиционно риболовно пътуване. Те са прекарали повече от 3 часа във водата, опитвайки се с плуване да стигнат до брега, като са се борили с бурята да спасят и скъпия плавателен съд. Един от пасажерите успял да уведоми за инцидента фирмата – собственик на лодката, за инцидента. Бърз джет беше изстрелян от брега на Созопол, спасителният екип успя да завърже лодката и да я изтегли на брега на плажа в Черноморец. В спасителната акция се включи и дупничанинът Васил Тодоров, който прекарваше уикенда със семейството си на плажа. Над 200 плажуващи на Черноморец се изправиха на нокти и наблюдаваха битката между морето, пасажерите и обърнатата лодка. Туроператорката Екатерина Илиева и екип на „Вяра” заснеха част от сюблимните моменти на камера.

Екатерина Илиева и Лидия Павлова

„Истинско чудо е, че лодката и пасажерите са напълно здрави, вятърът беше много силен, лодката е голяма, с високо платно и при силен вятър е голям риск да си на борда й. Момчетата са опитни, силни и здрави, но бурята беше много по-силна от тях. Бързо успяхме да я изправим и да поправим всичко по нея, но битката бе с продължителност 2-3 часа, а скалите бяха само на 10 метра и плажуващите щяха да видят голямо зрелище – как се разбива на трески в скали супер яка лодка. Успяхме да предотвратим това зрелище. Не знам колко щяха да платят момчетата за тази лодка, но става дума за хиляди левове”, коментира Васил Тодоров. Той се прочу на празника на черешата в Кюстендил. Той се надпреварва с още двама души по надяждане на череши, но отвя конкуренцията. Количеството погълнати плодове беше главното условие за победата. Кметът Петър Паунов го награди с 200 лв.