Кюстендилката Моника Кръстева се окичи с бронз от СП по волейбол за жени до 23 години

Моника Кръстева щастлива с бронзовия медал

Младите “лъвици” с историческо отличие, на малкия финал в Словения надиграха с 4:2 гейма Доминиканската република

Женският национален отбор на България до 23 години спечели исторически бронз на Световното първенство по волейбол в Словения. “Лъвиците” победиха в малкия финал с 4:2 гейма (12:15, 15:8, 15:11, 16:18, 15:11, 15:9) тима на Доминиканската република в малкия финал, изигран в Любляна.

Младите националки записаха историческо трето място на СП за жени до 23 години

Това е исторически бронз за България в тази възраст, след като завърши на 7-о място на първенството през 2015 година. За Доминиканската република пък това е крачка назад след среброто през 2013-а и бронза през 2015-а. Женският национален тим на Турция спечели титлата от шампионата на планетата в Словения, след като победи категорично тима на домакините с 4:0 гейма във финалния двубой.

Посрещането на българските бронзови момичета

Към чудесното представяне на националките е и признанието, което получи Жана Тодорова. Тя бе удостоена с отличието “Най-добро либеро” на Световното първенство. Сърцатата игра на българката не остана незабелязана и тя заслужено попадна в идеалния отбор на турнира.

Част от селекцията на старши треньора Антонина Зетова бе и кюстендилката Моника Кръстева. Моника започна кариерата си във “Велбъжд-Олимпия” (Кюстендил), а от няколко сезона е част от “Левски”. Преди 2 месеца тя бе част и от националния тим на България до 20 години, който влезе в осмицата на Световното първенство в Мексико, а младата талантлива кюстендилка стана топ реализаторът на националния отбор за тази възраст.

Националният отбор по волейбол за жени до 23 години бе посрещнат като шампион на аерогара “София”. Фенове на „лъвиците”, роднини и приятели чакаха момичетата на Тони Зетова с български знамена и много цветя. Песни и скандирания огласиха летището, а волейболистките не скриха сълзите си.