„Спаси Кюстендил” с лидер Ивайло Атанасов: Отсечените дървета пред Галерията надхвърлят 40, ще погубят още 6

Нова група с 5-има членове “Спаси Кюстендил от спасителите му” се подвизава във фейсбук, кюстендилци подозират: Кметът Паунов чете постовете

5-6 дървета още не са паднали под багерите на фирмата на предприемача Сашо Малинов пред Художествената галерия в Кюстендил, алармираха от гражданското сдружение „Спаси Кюстендил”.

„Ударната работа по разкопаването на десетките иглолистни и брезови дървета е на път да постигне заветната цел на общината. Само още 5 – 6 иглолистни и широколистни дървета „пречат“ общинския проект за паркинг. Очакваме всеки момент да ги отсекат.”, казаха от гражданското сдружение с лидер Ивайло Атанасов. От там изчисляват, че в парк „Галерия“ броят на унищожените дървета ще надхвърли 40.

Както „Вяра“ информира, разрешително от РИОСВ – Перник дава зелена светлина за изсичането на 38 дървета, макар кметът Паунов да твърди, че ще се премахнат само 27 изсъхнали.

Петър Паунов

Кюстендилци отбелязват, че от няколко дни във фейсбук се е появила група с името “Спаси Кюстендил от спасителите му”. „Очевидната реплика на Гражданската инициатива „Спаси Кюстендил” има цели петима членове, единият профил прилича на фалшив, на снимката на един от членовете на групата се мъдри паун вместо лице. Кметът Петър Паунов не е сред членовете, но ако посещава социалната мрежа, вероятно чете постовете”, коментираха фейсбук потребители.