ОбС гласува промени в бюджета на Самоков по идея на кмета Георгиев – за 46 655лв. ремонтират покрива на трапезарията «Кутна хора», купуват компютър за горското

Планът по разхода ще се завиши, за да се купи и хидравличен мулчер за 30 000 лв. за дейностите по поддържане на пътищата

 

Съветниците отново ще гласуват промени в бюджета на община Самоков по докладна на кмета Владимир Георгиев. За 46 655 лв. ще ремонтират покрива на трапезарията «Кутна хора», за 10 000 лв. ще се купуват кабини за охрана на незаконните бунища, 30 бона ще отидат за хидравличен мулчер. Бюджетната комисия към Общинския съвет в състав Йордан Стоянов, Венета Галева, Борислав Филчев и Ангел Немов прие проекторешението, което ще мине на предстоящата септемврийска сесия.

Ще бъдат увеличении планираните разходи на Общинското лесничейство, за да се купи компютър с GPS устройство на стойност 2 080 лв.

За Детска градина „Самоково“, за филиала й в село Говедарци, трябва да се купи камина за отопление на твърдо гориво на стойност 1 174 лв. Съветниците ще разрешат да се добави нова позиции в списъка с капиталови разходи, като се завиши планът по разхода, за да се купи хидравличен мулчер за 30 000 лв. за дейностите по поддържане, ремонт и изграждане на пътищата.

За проект за сградна газова инсталация за Центъра за обществена подкрепа в Самоков са необходими 1 560 лв.

Кметът в докладната си иска да се разреши финансирането на основни ремонти на покрива на обществената трапезария „Кутна хора” в размер на 46 655 лв. за канализация от 180 м в двора на мотополигон „Ридо” за сумата от 12 400 лв.

За покупка и монтаж на 3 кабини тип „Контейнер за помещаване на охраната на нерегламентираните сметища са нужни 10 000 лв.

Администрацията на общината докладва, че финансирането ще се осигури от увеличението на плана по прихода в „Такса битови отпадъци”. Корекцията ще се отрази в план-сметката за сметосъбиране за 2017г.

Местната власт ще увеличи и плана по разхода в списъка за капиталови разходи за 2017 г. в „Здравеопазване”, позиция „Ремонт и оборудване с противопожарни уреди и съоръжения – МБАЛ „Самоков” от 15 000 лв. на 23 267 лв.