Избират нов шеф на УВЕКС-Сандански на редовна сесия, ако заседанието се провали, удължават мандата на временния шеф Крум Аргиров

Инж. Димитър Димитров от Реформаторския блок напуска ОбС, мястото му заема Антон Цанев, Аспарух Костадинов също стиска палци да положи клетва

С двама нови съветници, избор на нов управител на общинското дружество УВЕКС и прекратяване дейността на временната комисия по транспорт към Общинския съвет са включени в дневния ред на септемврийското заседание на ОбС-Сандански.

Обществеността в Сандански обаче предрича, че и тази сесия ще пропадне от бойкот на съветниците заради избора на председател на водното дружество. Мандатът на инж. Тодор Гикински бе прекратен и на негово място с решение на Общинския съвет бе избран за временен шеф Крум Аргиров, който е с мандат до 5 октомври. След изтичане на този срок, в случай че не бъде избран нов управител на общинското дружество на заседанието през месец септември, съветниците трябва да гласуват евентуално удължаване мандата на Аргиров. Кандидати за заемане на длъжността са Екатерина Кабзималова, действащ служител в общинското дружество, и благоевградчанинът Николай Донков.

Предстои съветниците да гласуват и оставката на председателя на временната комисия по транспорт инж. Димитър Димитров и дейността на комисията да бъде прекратена. Той ще подаде заявление за напускане на Общинския съвет в Сандански. „Мотивите ми са, че за да съм полезен на гражданите на община Сандански, които са гласували за мен, трябва да работя по 15 дни от месеца. Аз обаче съм достатъчно ангажиран в работата си в частния сектор. За две години работа като общински съветник успях да изпълня поетите ангажименти и напускам ОбС”, каза инж. Д. Димитров. Следващият в листата на Реформаторския блок, който трябва да заеме мястото на инж. Димитър Димитров, е Антон Цанев. Припомняме, че д-р Алексиев също напусна ОбС-Сандански, като на негово място влиза лидерът на ДПС в курортния град Аспарух Костадинов, който не успя да положи клетва на предишната редовна сесия, тъй като съветниците я бойкотираха.