„Вихрен” завърши равен с „Балкан” в Ботевград, санданчани на два пъти повеждаха в резултата

Само точка успяха да спечелят футболистите на „Вихрен” в Ботевград.

Само една точка успяха да спечелят футболистите на „Вихрен” в Ботевград в мач от 7-ия кръг за първенството на ЮЗ трета лига.
Срещата започна в спокойно темпо, като гостите задържаха топката повече в свое владение. Въпреки това още в 5-ата минута хубава комбинация между Иван Редовски и Ивайло Бояджиев можеше да донесе ранен аванс, но изстрелът се спря право в ръцете на стража на гостите. В 12-ата минута Даниел Пехливанов от „Вихрен” проби хубаво през средата и бе съборен в наказателното поле. Главният съдия Васимир Ел-Хатиб посочи бялата точка, а Антонио Ласков се разписа, за да даде преднина на своя тим.
В играта на домакините се забеляза желание за бързо изравнително попадение, но защитата и вратарят на „Вихрен” бяха на мястото си. В 15-ата минута Ивелин Данчев открадна топката в предни позиции и направи хубав рейд, след което стреля, но кълбото мина на сантиметри от вратата на Стефано Кунчев.
В 30-ата минута Ивайло Цветанов с хубав пробив по крилото съумя да преодолее цялата защита на гостите и след като смени посоката навътре, вкара красив гол за 1:1.
Краят на първото полувреме предложи още емоции. В 44-тата минута Даниел Пехливанов стреля от пряк свободен удар, но топката се удари в страничния стълб. Само минута по-късно Антонио Ласков отбеляза второто си попадение. Изстрелът му от близо 30 метра затрудни вратаря Емил Петров, който не успя да се намеси по най-добрия начин и топката се оплете в мрежата му.
Двата отбора се оттеглиха на почивката при резултат 2:1 в полза на „Вихрен” (Сандански).
Второто полувреме на двубоя бе белязано от непрекъснати спирания на играта. Нарушенията валяха едно след друго, а главният съдия раздаваше картони с лека ръка. За съжаление вместо да се успокои играта, се случи точно обратното.
В 52-рата минута Ивелин Данчев подпечата блестящото си представяне в мача с много красив гол от дистанция. Попадението му върна интригата в двубоя, а резултатът бе изравнен – 2:2. В 70-ата минута гостите останаха с човек по-малко, след като бе отстранен от игра Ради Бачев. „Балкан” потърси пълния обрат в мача. Ивайло Цветанов можеше да се разпише за втори път, след като пробва удар от фаул, но топката рикошира и мина над вратата. Домакините показаха голямо желание за победа, но това не им се удаде.
В добавеното време на мача Антонио Ласков можеше да заформи своя хеттрик, след като стреля от пряк свободен удар, но  вратарят Емил Петров се отчете с хубаво спасяване.
Следващия кръг отборът на „Вихрен” ще бъде домакин на „Хебър” (Пазарджик).