„Бизоните” с победа и загуба у дома във финалната серия, „София Блус” със бронзовите медали след победа над „Койоти” (Дупница)

В парка „Бачиново” „Бизоните” спечелиха двубоя в събота с 5:3

Финалистите в Българската бейзболна лига – „Бизони” (Благоевград) и „Атлетик” (София), си размениха по една победа в първия уикенд от шампионския плейоф. Така на практика столичани отнеха домакинското предимство на шампионите в серията „3 от 5″ и ще имат възможност да стигнат до първа титла в историята си на собствен терен в Студентски град, където са следващите два мача.

На своя стадион „Портър Фийлд“ в благоевградския парк „Бачиново” носителите на рекордните 21 шампионски купи спечелиха откриващия двубой в събота с 5:3.

В неделя „Атлетик” се пребори в Благоевград за победата със 7:3. Мач №3 е тази неделя (1 октомври), а мач №4 – идната събота (7 октомври) на стадион „Бейзбол“ в София.

Същевременно „София Блус” спечели бронзовите медали в първенството за трета поредна година. „Блусарите“ затвориха серията до 2 победи за 3-ото място в минимален формат, като биха два пъти дебютанта „Койоти” (Дупница) – домакински нокаут със 17:4 в събота и 10:8 като гости в неделя.