Иван Златински недоволен от играта на своите в Банско: Не бяхме на нужното ниво, защитата допусна груби грешки

Иван Златински

 

Нормално на две различни позиции бяха треньорските щабове на „Банско” и „Беласица” (Петрич) за изминалия мач от 7-ия кръг за първенството на ЮЗ трета лига, завършил 3:2 в полза на „козлите”.

„През цялото време диктувахме играта на терена в мача срещу „Беласица” (Петрич). Невероятен беше техния вратар Благой Стоянов, който се намеси на няколко пъти навреме, иначе можеше да победим с по-убедителна разлика. Главният съдия Иво Андреев не отсъди две явни дузпи в наша полза за спъване на Иван Кирев и Христо Петров. Независимо от това, сме доволни от играта, която показаха нашите момчета и победата бе напълно заслужена. Вече мислим за следващия мач от 8-ия междинен кръг, който ще бъде в сряда, 27 септември, срещу отбора на „Свобода” в гр. Пещера. В този мач няма да можем да разчитаме на Георги Фикиин – наказан за два мача от ДК на ЗС на БФС, като не игра в мача срещу „Беласица”, а сега и срещу „Свобода” (Пещера). Надяваме се да продължим победния си ход и да се завърнем с пълен успех от Пещера, за да се укрепим в челото на таблицата”, каза Иван Топузов от треньорския щаб на „Банско”.

Иван Златински-старши треньор на „Беласица” пък заяви: „Загубихме един много важен за нас мач, като макар и при частичен успех можехме да се укрепим в шестицата на таблицата. Не бяхме на нужното ниво по всички линии. При първия гол защитата ни бе неорганизирана на нужното ниво, оставяйки непокрит състезател на „Банско” и Петър Лазаров с глава изпрати топката в далечния ъгъл. При втория гол недобра ориентация на Марин Георгиев, който изпусна нападателя на домакините и връщайки се го повали, като главният съдия съвсем правилно отсъди дузпа, която бе превърната в гол. При третия гол от 15-ина метра директен изстрел бе избит отлично от вратаря Благой Стоянов, но след това недобрата намеса на Любомир Граминов и Валентин Костов бе причина да ни отбележат третото попадение. На два пъти имахме шанс поне да стигнем до равенство в края на първото полувреме и в последните на второто, но Владимир Кабранов и Марти Таушанов не бяха точни отблизо. Вече се готвим за следващия мач, който ще изиграем на стадиона в Коларово в сряда, 27 септември, срещу отбора на „Балкан” (Ботевград).