„Пирин” (Гоце Делчев) победи „Ботев” (Ихтиман) с 3:1, наставникът Румил Жотев: Възмутен съм от съдийството

Румил Жотев

 Бразилецът Родриго с две попадения в мрежата на гостите

 

Много добър мач изиграха възпитаниците на новия наставник на „Пирин” (Гоце Делчев) Румил Жотев срещу отбора на „Ботев” (Ихтиман). Тази среща бе от 7-ия кръг за първенството на ЮЗ трета лига и завърши 3:1. Мачът започна с пропуск на отбора на „Пирин” сред като в 5-ата минута Илия Длагонски разтресе страничната греда зад стража на гостуващия тим. Първото полувреме ще се запомни и с двата непростими пропуска на Виктор Шишков и Живко Грозданов. Това бе причина футболистите на двата отбора да се оттеглят  на почивка при нулево равенство.

През втората част на срещата на терена сякаш излезе друг отбор на домакините. Първия гол в срещата отбеляза Виктор Шишков, който сред остро центриране в наказателното поле на гостите от 10-ина метра простреля вратаря на „Ботев” за 1:0. Влезлият в игра на мястото на Илия Длагонски бразилец Родриго надбяга защитата на гостите и сам срещу вратаря го излъга за 2:0. Автор на третото попадение бе отново Родриго, който бе изведен от Виктор Шишков пред наказателното поле на гостите, последва шут, топката рикошира и се спря в мрежата за 3:0. Два нови пропуска за отбора на домакините направиха бразилеца Родриго и Виктор Шишков. В 83-тата минута главният съдия на срещата Светослав Петров направи подарък на гостите, като позволи Анатоли Тодоров да поведе топката с ръка и да отбележи гол за 3:1.

След мача старши треньорът на „Пирин” (Гоце Делчев) Румил Жотев изрази задоволство от играта на своите възпитаници , като заяви че са изиграли силно второ полувреме, когато именно се е стигнало до победата срещу „Ботев” (Ихтиман).

„Възмутен съм от съдийството в двата мача, в които вече водя отбора на „Пирин” (Гоце Делчев). В изминалия мач в Самоков срещу „Рилски спортист” главният съдия отсъди несъществуваща дузпа в наша вреда, а сега срещу „Ботев” (Ихтиман) зачете гол с ръка. Надявам се в следващия ни мач, който ще изиграем в сряда на градския стадион в Гоце Делчев срещу „Септември” (Симитли) главният съдия да бъде точен и обективен”, заяви той.

Президентът на „Пирин” (Гоце Делчев) Иван Близнаков изрази задоволство от играта на футболистите в поредните два мача, водени от старши треньора Румил Жотев, в които бяха спечелени четири точки.