Полицията погна дупничанин, държал на склад тютюн без бандерол

 

 

Досъдебно производство е започнато в края на миналата седмица в РУ – Дупница, срещу 45-годишния Д.А. за престъпление против данъчната система, съобщиха още от полицията. При извършени процесуално-следствени действия от негово складово помещение е иззет нарязан тютюн без български акцизен бандерол. Общото му тегло е 448 грама, уведомен е дежурен прокурор.

Македонец шофира тир с фалшиви номера, полицаи спипаха и трима пияни и дрогиран шофьор

Незабавно полицейско производство е започнато в РУ – Кюстендил, в края на миналата седмица срещу 49-годишен гражданин на Република Македония за управление на товарен автомобил с неистински регистрационни табели, уведомиха от полицията. Освен това са започнати 3 бързи полицейски производства срещу водаци на МПС за управление след употреба на алкохол и 1 бързо производство срещу водач на МПС за управление след употреба на наркотични вещества. Тестовете са направени с техническо средство. Управлявалият след употреба на наркотици водач е установен в с. Мурсалево, останалите са установени от кюстендилски пътни полицаи.

Паянтова сграда изгоря в Голема Фуча, пожар изпепели прозорец и газов котлон в Соволяно и навес в Кюстендил

15 пожара са гасили екипи на районните служби ПБЗН в Кюстендилска област в края на миналата седмица, съобщиха от полицията. Повечето са причинени поради небрежност. 3 от пожарите са нанесли щети – в с. Голема Фуча е изгоряла паянтова постройка, в с. Соволяно са изгорели прозорец на къща и газов котлон, пожарът е причинен поради небрежност. В Кюстендиле изгорял пластмасов навес, туристическа газова бутилка, касов апарат, сергия – причина за този пожар е техническа неизправност на газовата бутилка. Няма пострадали хора.