„Вихрен” победи „Беласица” с 4:1 и продължава участието си за Купата на АФЛ

Футболистите на „Вихрен” показаха далеч по-добра игра от съперниците си

 

Футболистите на „Вихрен” изиграха мача си за купата на аматьорската футболна лига във вторник преди обяд на градския стадион в Сандански срещу отбора на „Беласица” (Петрич). След далеч по-добра игра на санданските футболисти се стигна до заслужена победа след голове, отбелязани от Димитър Кирилов (25-ата мин), Петър Дънгов (32-рата мин), Георги Николов (55-ата мин) и автогол на Илко Петров от „Беласица” в 23-ата минута. Почетното попадение за „Беласица” бе дело на Аспарух Сяров в 87-ата минута.

Първият гол в срещата бе отбелязан в 23-ата минута. Тогава Петър Дънгов след перфектно центриране от ъглов удар насочи кълбото в наказателното поле на „Беласица” и там младият Илко Петров опита с глава да избие кълбото, но то се озова в мрежата за 1:0. Две минути по-късно Мартин Бояджиев с перфектен пас изведе в наказателното поле на гостите Димитър Кирилов и той отклони кълбото от близо в мрежата на петричани за 2:0. В 32-рата минута Петър Дънгов от фаул от 25-26 метра изпрати технично топката в мрежата на „Беласица” за 3:0.

През втората част на срещата и двата отбора си отбелязаха по един гол. В 55-та минута след изпълнение на ъглов удар от страна на Мартин Бояджиев Георги Николов с глава изпрати топката в мрежата за 4:0. Три минути преди края на срещата Аспарух Сяров от „Беласица” успя да намали резултата на 4:1.

След тази победа отборът на „Вихрен” продължава участието си за Купата на АФЛ. Следващият им съперник ще бъде отборът на „Пирин” (Разлог), а мачът ще се изиграе в удобно за двата отбора време.