Министър Павлова в Кюстендил: Рилският манастир ще бъде акцент в културната програма по време на българското председателство на Съвета на ЕС

 

„Кюстендилска област и конкретно Рилският манастир ще са един от акцентите в културната програма по време на българското председателство на Съвета на ЕС“, съобщи в Кюстендил министър Лиляна Павлова. Вчера тя направи среща с граждани по темата за българското председателство през 2018 г.

В рамките на визитата си в Кюстендил министър Павлова откри във фоайето на читалище „Братство 1869” изложба от детски рисунки и информационни табла, посветени на 26 септември – Европейския ден на езиците. „Радвам се, че началото на тази обиколка съвпадна с Европейския ден на езиците, защото този празник ни дава още един повод да се гордеем с кирилицата и че българският е един от 24-те официални езика на ЕС“, каза министър Павлова и лично подари на децата по една пътна карта на Европа, която да им напомня за важното място на България в Европа и света.

Министър Лиляна Павлова получи от председателя на кюстендилското читалище „Братство“ Иван Андонов подарък – шевица от Кюстендилско, в унисон с логото за българското председателство.