Кюстендилка бе избрана в основния състав на националния отбор по художествена гимнастика

Талантливата кюстендилка, като 7- годишна с Мария Гигова и Мария Петрова

Вая Драганова започна кариерата си в клуб “Велбъжд” и вече е в Топ 3 на най- добрите девойки на България

 

Кюстендилката Вая Драганова бе избрана в основния състав на националния отбор по художествена гимнастика за девойки старша възраст.

Вая Драганова е сред 3- те най-силни гимнастички на страната

Талантливата грация е сред 3- те най-силни гимнастички на страната, които ще готвят за Младежката Олимпиада и Европейското първенство през 2018 година. Съставът бе гласуван на Управителен съвет на федерацията, с председател Илияна Раева, след поредното контролно състезание.

Вая Драганова започна кариерата си във “Велбъжд” Кюстендил, а само преди ден празнува своя 14- и рожден ден. Първите си стъпки на килима в залата прави под вещото ръководството на дългогодишния председател на клуба и нейна баба Блага Шишкова. След което неин личен треньор става Валя Машова. В момента гимнастичката е състезател на “Левски- Триадица” и се подготвя от Марияна Памукова.

Още 7-годишната Вая Драганова буквално смайва с невероятния си талант и артистизъм. На шампионат в Пловдив тя получи суперлативи и привлича вниманието на специалистки като тогавашния президент на федерацията по художествена гимнастика Мария Гигова и трикратната абсолютна световна шампионка Мария Петрова.