Читателите ни пишат: Дава ли гл. секретар на ДАМТН Валентин Чиликов благословия за магистратура във ВТУ, попитаха ме дали той ме праща

Валентин Чиликов

Бившият кмет на Струмяни спечели конкурс и започва работа на още един договор към учебното заведение в столицата

Дава ли главният секретар на Държавна агенция за метрологичен и технически надзор и бивш кмет на Струмяни Валентин Чиликов благословия кой да запише магистратура във ВТУ „Тодор Каблешков” – София? Това написа в сигнал до в. „Вяра” читател, пожелал анонимност. Той разказа, че е искал да запише магистратура по надзор на съоръжения с повишена опасност и надзор на язовирни стени във ВТУ, но по думите му, за да я завърши, било необходимо да има бакалавърска степен по технически науки. Ето какво пише в сигнала: „Попитаха ме дали съм от ДАМТН и дали Чиликов ме праща, т.е. за ДАМТН може да записват и юристи, детски учителки, може и балетмайстори да има, не знам.

Оказа се, че ако се обади Чиликов, може. Кой е Чиликов, за него не важат ли законите в тази държава? Ами да, самият той е завършил магистратура по технически надзор на съоръжения с повишена опасност, а бакалавърската му степен е бизнес администрация от Югозападния университет в Благоевград, не стига това, но вече е и преподавател.

Уважаеми господа, които разчитате на инспекторите от технически надзор да проверят дали съоръженията Ви са безопасни, за три семестъра стават специалисти и вече държавни служители. Питам аз не е ли необходимо точно тези държавни служители да са най-добре подготвени?

Учат ли магистратура във ВТУ „Тодор Каблешков” всички служители на ДАМТН и близки на Чиликов? Нека това да се провери? В тези специалности дали не учат даже шофьорите на ДАМТН?

Как ние, обикновенните граждани, да вярваме на това?”, пише в сигнала.

В. „Вяра” дава право на отговор на всички, споменати в сигнала на нашия читател.

Същевременно стана ясно, че Чиликов е спечели конкурс за асистент във Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков” в столицата и започва работа там на втори трудов договор.

Встъпването му в новата длъжност съвпадна с решението на Комисията за конфликт на интереси да прекрати образуваната срещу него преписка по анонимен сигнал, че в качеството си на секретар на ДАМНТ Чиликов неправилно разходвал държавни средства. Към сигнала анонимният жалбоподател не приложил никакви доказателства.