Работници прибират пъпешите от бостана след кражбата

76-годишната баба Руска проплака: Цяло лято превивам гръб, а крадците ме оставиха без възнаграждение, няма сигурност за обикновените хора като мен

Бандити разбиха посред бял ден мерцедеса на бизнесдамата Христина Христова от Мурсалево и ограбиха заплатите на работниците й в размер на 1400 лв. Кражбата е станала на бостана й край Бобошево.

Разбитото дясно странично стъкло на мерцедеса на фермерката Христина Христова

Фермерката Христина е в шок от случилото се. Парите били за възнаграждения на двамата й работници, които се трудят на бостана. Един от работниците й е 76-годишната баба Руска, която остава без възнаграждение за труда си. Възрастната жена е много разстроена, цяло лято е прививала гръб на бостана и накрая крадци я лишили от парите й. Близките й са бесни от кражбата. „Ще ги хванем, ще ги бием”, заканват се съседи и близки на ощетената баба.

Бандитите ограбиха заплатата на 76-годишната баба Руска от Мурсалево

„Това не е държава – бандити на път и под път, няма никаква сигурност за живота на обикновените хора като мен”, проплака баба Руска.

Кражбата станала, докато фермерката Христина Христова брала заедно с брат си пъпешите от бостана в долния край на нивата в местността Мирково, между Бобошево и село Драгодан. Престъпниците са разбили страничното предно стъкло на мерцедеса й. Открадната е дамската чанта на Христина. В нея били парите за заплати, а също така лични документи, печатите на фирмата, кредитни карти и др.

„Писна ни от бандити. Къде е министърът на вътрешните работи, и главният прокурор Сотир Цацаров трябва да се самосезира. Ограбват труда на обикновените хора, и щетите от разбитата кола не са малко”, ожалиха се потърпевшите от кражбата.

Според местните хора в Бобошево и Кочериново местна банда вилнее цяло лято под носа на служителите на реда. Освен това десетки рибари по река Струма при Бобошево също пропищяха от нагли кражби. Колите им били с разбити стъкла и врати. „Полицията е безпомощна, иначе щяха да хи хванат досега”, категоричен е съседът на баба Руска – Иван Димитров.