4 гласа разделиха Е. Кабзималова от шефския стол в УВЕКС- Сандански, ОбС остави в играта любимеца на войводата Шаламандов Крум Аргиров

 

Яне Янев разгърна подписка срещу сливането на болниците в Сандански и Петрич, Аспарух Костадинов се закле като съветник

Навръх рождения ден на лидера на ВМРО в Сандански Николай Шаламандов общинските съветници казаха категорично „не” на кадруването на войводите в града, но се оказа, че угодиха на лидера им.

Съветниците от РЗС са твърдо против сливането на болниците в Петрич и Сандански
Групата на ВМРО

Кандидатът на войводите за поста управител на най-голямото общински дружество УВЕКС-Сандански Екатерина Кабзималова загуби битката за шефски стол, но това остави на място временния шеф и фаворит на Шаламандов Крум Аргиров. Кабзималова събра 11 гласа от целия Общински съвет, наброяващ 32-ма души. За опонента й Николай Донков от Благоевград гласуваха само четирима. Кабзималова беше подкрепена от четиримата от ВМРО, от съветниците на бившия председател на ОбС Явор Аргиров общо трима, четвъртият д-р Георги Гатев отсъства. За Кабзималова гласуваха и двамата съветници от Зелената партия д-р Станоев и Димитър Димитров, към тях се присъедини съветникът от БСП Андон Ризов и зам.- председателят на ОбС от БЗНС „Александър Стамболийски” Янко Ангелов.

Така се оказа, че 4 гласа не стигнаха на Кабзималова, за да седне в шефския стол и Крум Аргиров остава временен управител на дружеството. Очаква се той да се яви на следващия конкурс за поста и да го спечели.

Пред входа на ОбС Яне Янев и хората му от РЗС разгърнаха подписка. Те приканваха хората да се подписват срещу решението на ОбС общинската МБАЛ „Свети Врач” да се слее с „Рокфелер” в Петрич.

„Това е абсолютен прецедент в световен план печеливша болница да се обединява с фалирала, каквото е лечебното заведение в Петрич. От сделката губят нашите съграждани. По силата на процедурата по 49% от обединеното лечебно заведение се падат съответно на Петрич и Сандански, а по 1% си поделят общините Кресна и Струмяни. Болницата ни е на 77 години, оцеляла е в трудни мигове, а сега е изправена пред угрозата да фалира заради петричката. Петричката болница ще завлече нашата и ще я докара до фалит. Новоучреденото дружество не може да функционира и ще възникнат тежки и непреодолими проблеми. Инициативата е на наши съграждани, ние я подкрепяме. Вече са събрани над 1500 подписа в града. Ще отворим пунктове в цялата община и по селата”, каза Яне Янев.

На сесията положи клетва и новият съветник Аспарух Костадинов. Той има зад гърба си богат опит в ОбС-Сандански. Костадинова е лидер на ДПС в южната община.

 

 

СНИМКИ: VOX64.COM