Петричкият музикант Альоша Ангелов: 6-годишното ми внуче се превива от болки след ухапване от комар, след куп лекарства д-р Янева я изписа от болница в София с думите: Не зная какво повече да направя

Альоша Ангелов
  • Малката Емилия пие по шепа хапове, без състоянието й да се подобри, близките й са дали 2000 лв. за медикаменти
  •  Настоявам министър Николай Петров да се самосезира, не може да плащаме хем осигуровки, хем скъпи лекарства и след 10- дневен престой в лечебно заведение лекарят да каже – до тук съм, настоява музикантът

Ухапване от комар по крачето на внучката на известния петрички музикант Альоша Ангелов-Альо докара истински ужас на семейството. Малката Емилия, която е първолак, е натъпкана с цял куп лекарства, но състоянието на детето не се подобрява за ужас на близките.

Николай Петров

„Д-р Янева натъпка детето с лекарства”, сподели дядото пред „Вяра” и добави: „След 10 дни го изписа без никакви подобрения. Ухапа го комар. 6-годишната ми внучка се превива от страшни коремни болки у дома. Прибрах я след 10-дневно лечение в детска клиника в София, намираща се точно до ВМА. Не знам какво да правя. 5 лекарки виках у дома и се чудя имат ли дипломи, или са си ги купили.

В началото на септември комар ухапа внучето ми Емилия по лявото краче. Тя се поду, получи алергия. Имаше болки в корема, които от нищо не минаваха. Личната докторка Страхилова в Петрич ни даде направление и ни прати при Янева в София.

10 дни детето беше при нея, купихме всички лекарства, които ни казаха. Сумата стигна вече 2000 лв. Детето пие по шепа лекарства, плаче и се превива у дома. Янева стисна ръце и каза „повече не зная какво да направя”. Това е пълен абсурд. Настоявам здравният министър Николай Петров да се самосезира, не може да плащаме хем здравни осигуровки, хем лекарства на свръхцени, 10-дневен престой в болница и накрая лекарят да каже „аз съм дотук” и детето да бъде изписано, без подобрение”, категоричен е най-обичаният музикант в Града на милионерите.