Кметът Камбитов представи новия заместник-кмет на Благоевград по строителство и сигурност

????????????????????????????????????

 

Инж. Емилия Тунева е новият заместник-кмет по строителство и сигурност в община Благоевград. Тя бе представена днес по време на редовна сесия на Общинския съвет от кмета д-р Атанас Камбитов.

Емилия Тунева е магистър по образование. През 1989 г. завършва Висшия институт по архитектура и строителство, специалност „Промишлено и гражданско строителство – конструкции“. Омъжена, с две деца. От 1990 година работи към Фирма “Агропромпроект” ООД като проектант, строителна фирма „Главболгарстрой Холдинг” АД – железопътно строителство. Работила е и по програма за реконструкция и електрификация на железопътната отсечка Дупница – Кулата. До 2007 година инж. Тунева работи и в „ГБС-Благоевград” АД. След този период започва да развива частен бизнес като проектант до момента.

„Ще работя за подобряване на всички проекти в част „Строителство“, ще търся участие и в европрограми за финансиране. Започват мащабните проекти „Благоустрояване на градска среда“, „Изграждане на социални жилища в 4-ти микрорайон“. Ще работим съвместно с всичко в общината за цялостно развитие на града“, каза в представянето си новият заместник- кмет по строителство и сигурност Емилия Тунева.

До момента кметът Атанас Камбитов имаше трима заместници: Зорница Кралева – заместник-кмет по европейските проекти и програми; Христина Шопова  – заместник-кмет по култура и хуманитарни дейности и Иво Николов – заместник-кмет по икономика и финанси.