Общината продължава да финансира пенсинерските клубове в Бобошево, кметът Маринов обещава ремонти и назначения на ръководители

 

Общината ще продължи да финансира пенсинерските клубове в Бобошево, реши местният парламент на свое заседание. Клубовете, в които се събират възрастните хора, и занапред ще могат да разчитат на помощ на местната управа, след като Общинският съвет не прие готвените промени в Наредбата за организацията и дейността на клубовете на пенсионера. Предложението клубовете да се самофинансират със средствата от членския внос отпадна след широкия обществен дебат и натиск на членуващите.

Общината има пари и ще продължи да издържа клубовете, е уверението на кмета Крум Маринов. Градоначалникът е поел и ангажимент до края на годината клубовете в Бобошево и Усойка да бъдат ремонтирани, за което в общинския бюджет са заложени общо 27 000 лева. Маринов е обещал също увеличение на средствата от следващата година и назначения на ръководители на клубовете.

Както писахме, в ОбС-Бобшево, бе внесен проект за изменение на наредбата, предвиждащ самофинансиране на клубовете. Срещу това скочиха пенсионери и част от общинските съветници, които бяха категорични, че измененията ще доведат до закриване на клубовете.