Цветан Видински и Светослав Георгиев отнесоха наказания от ДК и няма да водят „Марек” за мача с „Пирин” (ГД), домакините също без треньори за двубоя

 

Въпреки резултата, нашият отбор стоеше по-добре на терена, смятат фенове на „Марек”

Двамата треньори на „Марек” Цветан Видински и Светослав Георгиев няма да водят отбора в предстоящия мач срещу „Пирин” (ГД) от първенството на Югозападната Трета лига. Срещата е в събота от 17 ч. на стадион „Бончук“ в Дупница. Видински и Георгиев са наказани по доклад от Дисциплинарната комисия с лишаване от правото да изпълняват функции като треньори за по 1 среща и са глобени с по 250 лв. след сблъсъка с „Рилски спортист”, загубен с 0:1. Недоволство от съдийството бе изказано от щаба на „Марек” веднага след срещата.

„Въпреки резултата, нашият отбор стоеше по-добре на терена, Бяхме по-добри и заслужавахме да вземем поне точка от този мач. Претенциите ни се изразяват за три конкретни положения: удар без топка в 28-ата минута на централния нападател на „Рилски спортист” Петко Петков; удар с лакът без топка, това се случва пред страничния съдия, който не показа никаква реакция. Това е недопустимо! Главният съдия през цялото време се чудеше как да развали мача. Както ние бяхме ощетени, така и „Рилски спортист”. Неадекватни отсъждания и към двата отбора. Още две други положения в 34 и 37-ата мин също са очевадни, но не и за съдията”, коментираха от „Марек” веднага след мача. Тогава от клуба заявиха, че ще подадат жалба срещу Павел Цеков,  Радослав Димитров  и Иво Сотиров от София. Реферите обаче се оплакаха също и ДК наказа треньорите.

Интересното е, че отборът на „Пирин” (ГД) също ще е без треньор на скамейката на стадион „Бончук“ в събота. Румил Жотев също е наказан с лишаване от правото да изпълнява функции като треньор за 1 среща и 250 лв. глоба. Помощникът му Николай Стойков пък е санкциониран за цели 6 срещи, глобен е и с 312.50 лв. В състава на дупничани наказан за 1 мач заради натрупани жълти картони е крилото Димитър Владимиров.