„Марек” с първа победа на „Бончук”, надделя над „Пирин” (ГД) с 2 гола на  Росен Йорданов

Футболистите на „Марек” надиграха с 2:0 срещу „Пирин” (ГД)

Първа победа на свой терен за сезона записа отборът на „Марек”, след като надделя с 2:0 срещу „Пирин” (Гоце Делчев). Двубоят от Югозападната Трета лига се игра пред около 200  зрители на стадион „Бончук“.

Първи гол в срещата  отбелязаха домакините.  В 28-ата минута след рикошет топката попадна в краката на Росен Йорданов и той с едно докасване я вкара в противниковата врата за 1:0.  Три минути по-късно гостите можеха да изравнят, но след меле пред вратата на „Марек” топката се озова в ръцете на вратаря Младенов. В 52-ата минута „Марек” покачи на 2:0 с втори гол на Росен Йорданов, който в този мач игра като нападател. „Пирин” можеше да намали в 76-ата минута, но Грозданов стреля встрани от целта. Йорданов пък бе много близо до това да направи хеттрик в 78-ата минута, но след като бе изведен сам срещу вратаря, не успя да го преодолее. Шанс за гол имаше и Еньо Кръстовчев в 90-ата минута, но нападателят се забави в наказателното поле.

След мача старши треньорът на „Пирин” (Гоце Делчев) Румил Жотев, който изгледа срещата от трибуните заради наложено наказание, сподели: „Заслужена победа на отбора на Марек. Футболистите на домакините играеха по-нахъсано и с желание за победа и я постигнаха. Явно умората на нашите футболисти от изключително тежкия мач, който изиграха в междинния кръг срещу „Септември” (Симитли), си каза думата. Жалкото е, че отсъства и моят помощник и лидер на отбора Виктор Шишков. При това положение нямаше кой и да командва момчетата от резервната скамейка. Много пропуски от страна на младите футболисти. През първото полувреме проиграхме три чисти голови положения при резултат 1:0 за „Марек”. През втората част на срещата след наша груба грешка резултата набъбна на 2:0 и за мен мача свърши. Жалко е, че поех отбора неподготвен за първенството. Четирите точки, които спечелихме досега под мое ръководство, са плод на ентусиазма и желанието на момчетата.