Учители и треньори спортуваха и се забавляваха на празник в Банско, Димитър Мацурев, Георги Ангелов и Иво Димитров показват фотоизложбата “Това е Банско”

Спортните клубове в Банско сътвориха истински празник за удоволствие от движението под надслов „Децата на Банско спортуват и се забавляват”. Инициативата е по случай 105-годишнината от Освобождението на град Банско на 5 октомври.

Ръководители и треньори организираха различни игри и забави за малчуганите, като, разбира се, имаше и лакомства за всички. По специално изграденото трасе с препятствия преминаха освен малките състезатели и техните любими учители и треньори, като всички те бяха приветствани от заместник-кмета Ивайло Ръхов и председателя на Общинския съвет Петър Баряков. По-късно на сцената на читалище „Никола Вапцаров” е концерт-спектакълът на самодейните състави „Цветовете на времето”. Акцентът тази година ще бъде богатството и красотата на българската и банската носия, които ще бъдат демонстрирани на предвиденото „модно дефиле”. След културното събитие всички посетители ще могат да разгледат фотоизложбата “Това е Банско”. Тя ще бъде разположена във фоайето на читалището и ще покаже подбрани кадри от тримата любими фотографи на планинския град – Димитър Мацурев, Георги Ангелов и Иво Димитров. Те ще опитат да представят многоликостта на Банско през своя поглед, а за жителите и гостите на града предстои да се насладят на запечатаните моменти от пълнокръвния живот в курорта.