„Вихрен” излиза с подмладен състав за мача срещу „Пирин” (Разлог) за Купата на АФЛ

Санданчани се оплакаха от обстановката на Стадиона на мира

 

Както е известно, в сряда от 16 часа на градския стадион в Разлог, ще се играе мачът за Купата на АФЛ между отборите на местния „Пирин”  и „Вихрен” (Сандански). От резултата на този мач ще се определи областния първенец за този турнир, който ще играе по-нататък срещу отборите на останалите шест области. След този мач вече организацията се поема от ЗС на БФС София.

От треньорския щаб на „Вихрен” споделиха, че в този мач ще дадат шанс на футболисти, стояли по-дълго време на резервната скамейка, както и такива, които са били болни или наказани. Очаква се на вратата да застане Георги Ставрев, пред него полевите играчи Марио Василев, Георги Николов, Даниел Христов, Ради Михов, Благовест Якимов, Стивън Славков, Петър Дънгов, Даниел Харизанов, Васил Захариев, Александър Русков. До края на есенния дял от първенството ще се наблегне върху спечелване на максимума точки в оставащите осем мача, в които гладиаторите ще домакинстват на „Чавдар” (Етрополе),  „Германея” (Сапарева баня), „Беласица” (Петрич) и ЦСКА-1948, и ще гостуват на „Пирин” (Разлог), „Елин Пелин”, „Ботев” (Ихтиман) и „Свобода” (Пещера).

Членът на УС на ФК „Вихрен” адвокат Михаил Михайлов пък заяви, че в изминалата събота загубата на мъжкия отбор от „Миньор” (Перник) е била плод и на недостатъчната мобилизация и хъс за победа, както е било в досега изиграните срещи. „Изиграхме най-слабия си мач от началото на новото първенство. Допуснахме два гола след две груби грешки в нашата защита. Най-хубавото нещо беше попадението на нашия нападател Венци Стоянов. На два пъти и гредите помогнаха на отбора на „Миньор”. В интерес на истината всички знаят каква е обстановката в Перник на Стадиона на мира, където се бълват всевъзможни ругатни, обиди и псувни по адрес на гостите. До края на есенния дял от първенството нямаме право на никаква грешка независимо срещу кого и къде ще играем”.