Кметът Церовска и директорката Соня Запрова откриха нова площадка в пернишката детска градина „Българче”

Кметът и директорът на „Българче” прерязват лентата

 

 

С песни, стихове и много настроение беше открита новата площадка в ДГ „Българче“, реализирана по програма ПУДООС. В рамките на проекта са изградени още две беседки, екокът, направено е озеленяване и са поставени кошчета за разделно събиране на отпадъци. Малките палавници бяха щастливи, че вече имат нови места, където ще се забавляват и ще си играят със своите приятели.

На официалното откриване присъства и кметът Вяра Церовска със зам.-кметовете Севделина Ковачева и Владислав Караилиев.

Градоначалникът поздравя целия екип, работил по проекта, с реализирането му. Тя заяви, че се радва да види прекрасните малки възпитаници на детската градина, които показват колко умни и надарени са и какви чудесни грижи се полагат за тях.

Вяра Церовска не скри, че е впечатлена от детската програма. „Нямаше стихотворение и песен, което да не включваше „обичам България”, „обичам народа си”. Наистина сте страхотни и ви поздравявам, знам, че родителите могат да са спокойни с вас, защото децата им учат на едно прекрасно място. Желая ви и други големи успехи“, заяви кметът и заедно с директора на градината Соня Запрова прерязаха лентата на новото съоръжение и по стар български обичай беше плиснато менче с вода.

В момента в детското заведение и филиала се обучават 154 деца на възраст от 2 до 7 години.