Обединеният детски комплекс в Перник стартира творческия сезон с нова детска площадка и занималня

Новият детски кът в ОДК и тържеството по откриването на новия творчески сезон

Съоръженията са изработени с помощта на младежи със специални образователни потребности под ръководството на Таня и Китан Китанови

 

С атрактивна детска площадка и занималня за ученици от 1-ви до 4-ти клас отвори вратите си за новия творчески сезон Обединеният детски комплекс в Перник. Новите съоръжения бяха представени на зам.-кмета Севделина Ковачева и секретаря Радослава Манова, които бяха сред гостите на тържеството.

Зам.-кметът Ковачева разгледа уникалната изложба с творби на децата от комплекса. Съоръженията на новата атрактивна детска площадка са изработени с помощта на младежи със специални образователни потребности под ръководството на Таня и Китан Китанови. Децата, които ще посещават новата занималня, ще бъдат включени в различните състави на ОДК. „Ние ще диагностицираме  техните способности и ще ги насочим в нашите форми“, сподели директорът на ОДК Таня Китанова.

По нейни думи в комплекса се обучават над 1400 деца в 19 творчески формации. Той предлага цялостна програма от детски забавления, празници, концерти, конкурси, изложби, театрални представления и спектакли. Цялостната дейност на педагогическия колектив е ориентирана към децата и тяхното развитие. Календарът на ОДК включва годишно над 150 детски изяви в страната и в чужбина. Художествените състави и школата по изобразително изкуство разнасят славата на родното изкуство до всички краища на света. Те са носители на много национални и международни награди.