Катбарт Малинга

2-метровият Катбарт Малинга играе и като посрещач, и като диагонал, пайпът му е едно от най-силните оръжия

Екзотиката в „Марек Юнион-Ивкони“ продължава и през този сезон. Дупничани са на път да отмъкнат другата голяма звезда на Уганда. 21-годишният Катбарт Малинга ще пристигне до края на седмицата в Дупница и ще започне тренировки с дупничани. Националът на африканската държава и доскорошният играч на „Марек” – Окело Дауди, са сочени за най-добрите млади играчи в страните около езерото Виктория.

Дупничани вече изпратиха под наем за един сезон Дауди в турския гранд „Галатасарай“.

„2-метровият Малинга играе и като посрещач, и като диагонал, като на място ще се прецени на кой пост ще бъде използван. „В националния ни отбор е предимно посрещач, но е играл и на моя пост, ако не ми е вървяла играта. Притежава голям отскок, а пайпът му е едно от най-силните оръжия. Изключително талантлив, работлив и съм убеден, че по начина, по който се работи в Дупница, ще подобри много играта си, самият аз съм пример за това. Трябва да се прояви търпение, както бе с мен, защото разликата в тренировъчния процес, а и като специалисти в Уганда и в България е несравнима. Малинга е сега при мен в Турция и му разказах подробно за България всичко, както и за клуба, феновете и града. Всичко, което съм започнал да постигам във волейболната си кариера, дължа на „Марек Юнион-Ивкони”, за което ще съм им благодарен винаги“, коментира Дауди.

„Чакаме Малинга до края на седмицата. Имаме наблюдения върху играта му от няколко мача. Интерес имаше към него и от два други европейски клуба, но момчето очевидно е разбрало и проучило, че ние сме трамплин към големия волейбол в Европа. Нека го видим няколко дни и ако всичко е наред, ще стартираме процедура за изваждане на работна виза за България“, допълни мениджърът на дупничани Людмил Найденов.