Лесничеят Георги Амбарков: Николай Чачов падна от лидерския пост на НФСБ-Дупница, пагоните на племенника му ченге Любомир Петров хвръкват

Георги Амбарков

 

 

„Лидерът на Националния фронт за спасение в Дупница Николай Чачов се прости с поста си, а племенникът му – полицаят Любомир Петров, е на път да се прости с пагоните.” Това обяви лесничеят Георги Амбарков.

Николай Чачов

Както „Вяра” писа, на отчетно-изборно събрание Николай Чачов си позволи да изхвърли чрез насилие опонента си съпартиец Георги Амбарков. „Не понася критика. Не ме понася, защото сигнализирах властите за финансовите му злоупотреби. В момента са образувани няколко преписки за това как са изчезнали хиляди от касата на НФСБ-Дупница под ръководството на Чачов.

Румяна Младенова ( крайната в ляво)

На над 30 човека застъпници са раздадени хонорари, но някой друг ги е прибрал. Чачов сега ще каже на кого ги е дал, защото парите не са дадени на застъпниците. По списъците на Чачов пари са получили мои приятели и познати като Пенка Николова, Илиян Михалчев, Росица Начева, Йордан Ненчев, Манол Манолов, но те пари не са виждали. За изборите в село Блажиево са били предназначени 5000 лв., а кметът Пламен Караканов е получил само 200 лв., но той спечели с тези пари, а по документи са дадени 5000.

По документи има и 5000 лв. за кметските избори в Бобов дол, но нашият кандидат там Петър Василев е получил само 400 лв. Случаите са безброй.

НФСБ не е частна фирма и Николай Чачов не е нито началник, нито управител. На събранието той трябваше да отговори на много въпроси, които исках да му задам. Тъй като той се уплаши, извика по телефона племенника си, който е полицай в РУ- Дупница. Той ме арестува, бях пребит, търпях заплахи. Сега тече проверка, бях разпитан лично от зам.-шефа на полицията Джаджаров. Самият той беше потресен от случилото се с мен, каза, че не е издавана заповед за моя арест. Затова смятам, че това е основание Любомир Петров да бъде освободен. Гражданският ми иск срещу него е 50 000 лв.”, каза Георги Амбарков.

Междувременно стана ясно, че Николай Чачов е бил свален от поста. На негово място местните последователи на Валери Симеонов са издигнали Румяна Младенова. Тя е бивш главен счетоводител на туристическото дружество в Дупница и се ползва с авторитет. За поста на Николай Чачов е имала мерак и адвокат Юлия Сапунджиева.