Николай Узунов: Градинката зад магазин “Лидъл” в Дупница буренясва; от общината: От ОП “Озеленяване” са предприели почистване на пешеходните алеи и района

 

Спирките в града също ще бъдат ремонтирани

Градинката зад магазин “Лидъл” в Дупница буренясва. Плевелите са се разпрострели между плочките по алеите. Растат и покрай цветята, засадени да разкрасяват мястото, откъдето ежедневно минават стотици хора, ползващи автобусните спирки.

Лампите са изпочупени

За проблема алармира Николай Узунов от жк „Бистрица”, който описа инфраструктурните проблеми според него в града в писмо до в. „Вяра”. Авторът на писмото твърди, че няма кой да почисти въпросната градинка, както и че липсва осветление. „Има счупени или липсващи знаци, в окаян вид са светофарни уредби отпреди 30 г., липсват указателни табели”, пише в писмото читателят. Според него автобусните спирки „приличат на гробищен парк или офис за кредити”.

Тротоарите са покрити с плевели

Припомняме, от пресцентъра на общината уточниха преди дни, че в цяла Дупница спирките ще бъдат ремонтирани и ще бъдат поставени туристически забележителности от общината.
Ето какъв е коментарът по твърденията на Николай Узунов от пресцентъра на община Дупница: „Тоалетната зад „Лидъл” бе отдадена под наем, заедно с другите в парка и зад Джамията, но наемателят се отказа от стопанисването и поддръжката, така че през пролетта там ще се предприемат дейности за привеждане във вид на състоянието й и градинката около нея.
От ОП “Озеленяване” е планирано почистване на пешеходните алеи и района”.