Добрев към Йончева: Ще се запомните като мой палач и убиец в политиката

Елена Йончева обвини Делян Добрев в роднински назначения, той се закани да я съди

 

Под достойнството ми е да отговарям на клеветите на Елена Йончева и да занимавам парламента, каза Делян Добрев и обяви, че ще си потърси правата в съда.

Политиката никога не е била самоцел за мен, нито пък властта, отбеляза още Делян Добрев по време на дебатите по своята оставка.

„Подавам молба да бъдат прекратени пълномощията ми като народен представител“, каза Добрев и поясни, че го прави заради клеветите по негов адрес от неговите опоненти в последните 10 дни. Той ги определи като “типични ченгеджийски похвати”.

Той се обърна към Елена Йончева:

“Вие ще се запомните като мой палач и убиец в политиката. Без съд и присъда, така както вие от Комунистическата партия си знаете”.

Добрев поясни, че ще си потърси правата в съда.

“Няма да занимавам Народното събрание с отговори на клеветите на Елена Йончева. Това ми е под достойнството”, заяви още Делян Добрев. Той поиска реплика по повод изказване на депутата от “БСП за България” Славчо Велков, който попита защо Добрев не се защитава сам, а това правят неговите колеги от ГЕРБ.

“С госпожа Йончева ще се видим в съда. Ще я съдя не само за клевети, но и за набеждаване. Нека там и в прокуратурата да докаже твърденията си. Аз тук няма да губя времето на народните представители. Не мисля, че тук трябва да се коментират клеветнически твърдения. Ако за вас политиката е само хвърляне на кал, тя няма да ми липсва. Аз съм в политиката, за да правя политики”, отговори Добрев.

„Водел съм се от собственото разбиране къде съм най-полезен за обществото. Поглеждайки назад, за тези 10 години има много неща, които съм горд, че съм свършил и мога да споделя с вас. Мои са предложенията за Закона за акциза и данъчните складове“, даде пример той.

„Направихме множество промени в Закона за енергетиката, избрахме независим състав на КЕВР, създадохме нов модел за ценообразуване“, допълни Добрев. Той отчете, че са напреднали и в посока на либерализацията на енергийния пазара.

Добрев заяви, че е горд, че тези промени са гласувани със 100% подкрепа в пленарна зала.

„Горд съм, че по моя инициатива се стартира проучване на дълбоко в Черно море“, заяви Добрев.

Той отчете, че е подписал първия договор за намаляване на цената на газа.

“Получих голяма подкрепа в последните 3 дни и съм изключително благодарен на всички, които ми изпратиха смс-и, създадоха “Фейсбук” групи, направиха пресконференции – това е истинската оценка за моята работа и аз се гордея с това, което съм постигнал. Благодаря на всички за тази безпрецедентна подкрепа”, каза Добрев.