„Вихрен” победи „Пирин” (Разлог) с 1:0 като гост с гол на Александър Русков, отборът ще представя област Благоевград в следващата фаза за Купата на АФЛ

Отборът на „Вихрен”

Чрез жребий ще се определят мачовете между представителите на областите Кюстендил, Перник, София, Пазарджик, София град и Благоевград

 

На градския стадион в Разлог се игра мачът за Купата на АФЛ между отборите на местния „Пирин” и „Вихрен” (Сандански). И в двата тима беше даден шанс за игра на футболисти, играли по-малко до момента поради различни причини, както и на младите таланти на ДЮШ. В 39-ата минута опитният Александър Русков от гостите отбеляза единственото попадение в срещата и при това положение неговия тим „Вихрен” (Сандански) стана областен първенец.
„Отборът на „Вихрен” ще представлява област Благоевград в по-нататъшната фаза за Купата на АФЛ. Вече нещата се поемат от ЗС на БФС София и чрез жребий ще се определят мачовете между представителите на областите Кюстендил, Перник, София, Пазарджик, София град и Благоевград”, сподели шефът на ОблС на БФС Благоевград Александър Кабзималски.
„Срещата започна с натиск на домакините, но безплоден, защото отзад организацията на нашия тим бе на ниво. В 39-ата минута след включване по десния фланг на Виктор Мицаков последва остро центриране ниско по тревата и опитният Александър Русков отклони кълбото от близо за 0:1. След почивката се играеше предимно в централната зона на терена. Липсваха голови положения и пред двете врати. Така с гол на Русков станахме областен победител и ще представляваме област Благоевград в по-нататъшната фаза за Купа АФЛ”, заяви след мача Панталей Маникатов от треньорския щаб на отбора победител.