Стоичков: Съжалявам е, че споменах сина на вицепремиера, извинявам се

Не понасям никого, който се отнася лошо с хората от Каталуния, обясни поведението си бившият футболист на „Барселона”

 

Легендата на “Барселона” Христо Стоичков се извини за думите си по адрес на вицепремиера на Испания – Сорая Саенс. Това стана ясно от негово изказване по мексиканската телевизия Univision.

“Живял съм много години в Каталуния и имам много приятели там. Това, което се случи беше демонстрация на франкизъм. Все още съм възмутен. Изображенията говорят сами по себе си. Кръв и насилие. Насилие срещу напълно невинни хора”, твърди Стоичков във видеозаписа.

“Единственото, за което искрено съжалявам е, че споменах сина на вицепремиера. С ръка на сърцето се извинявам за думите си. Съжалявам, че споменах детето на Сорая Саенс, което няма ни най-малка вина за случилото се в Каталуния”, добави Стоичков.

“Въпреки всичко, снимките показват всичко лошо, което се случи в Каталуния. Не понасям никого, който се отнася лошо с хората там. Да живее Каталуния и нищо повече”, завърши бившият футболист.

Вчера Стоичков обвини Саенс, че нейните дядо, баща и непълнолетен син са последователи на Франсиско Франко. Бившият футболист е един от защитниците на референдума в Каталуния. Той призова Саенс да подаде оставка, заради сблъсъците между полиция и граждани по време на гласуването в региона. Стоичков обвини Саенс, че е изпратила полицията да бие невинни хора.

Вицепремиерът на Испания Сорая Саенс де Сантамария заяви, че възнамерява да съди бившия нападател на “Барселона”, съобщи испанската агенция EFE.

 

Снимка

Христо Стоичков остро осъди насилието в Каталуния