Мария Христова – горски инспектор в РДГ – Кюстендил

 

Категорично не отговарят на истината изнесените факти в регионални медии за участие на високопоставен служител на Югозападното държавно предприятие и служител на ТП „ДГС Дупница” в препродажба на дърва за огрев, предназначени за местното население в с. Крайници. Това е едно от заключенията от извършена днес спешна съвместна проверка с участието на представители на ЮЗДП и РДГ Кюстендил в „ДГС Дупница”. Проверката беше разпоредена от директора на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов след появили се сигнали до председателя на Общински съвет – гр. Дупница, Емил Гущеров за незаконни практики.

Георги Загоров (вляво) – инспектор от ЮЗДП, и Десислава Галилейска, работничка в склада на ул. „Саморанска”

В цитирания в публикациите склад са постъпвали само дърва за огрев, произхождащи от складове, находящи се в гр. Кюстендил и добити на територията на ТП „ДГС Кюстендил”, за което свидетелстват контролната горска марка и пластината, с която са маркирани дървата. Складът се намира до бензиностанция на ул. Саморанска и е на фирма „Инженеринг”, собственост на Йордан Галилейски.

Складът на ул. „Саморанска” в Дупница бе проверен тази сутрин

По отношение на изключително некоректното внушение, че дървата за огрев за населението в с. Крайници не достигат, фактите говорят друго. Осигурени за добив от местното население са 1029 пространствени кубически метра широколистни дърва и 1042 пространствени куб метра – за закупуване по ценоразпис от временен склад. Иглолистните дърва за огрев са 10 000 м3.

ЮЗДП напомня, че при сигнал на тел. 112 в рамките на един час е готово да реагира на всяко съмнение за нередности в горите.

1 коментар

Comments are closed.