Криминалисти от София задържаха мъж, разпространявал порнографски материали, след сигнал на малолетен

 

 

Криминалисти от ОДМВР – София разкриха и задържаха мъж, разпространявал порнографски материали. Разследването по случая е проведено под наблюдението на Районна прокуратура – Самоков.

Работата по случая стартирала на 25 септември след сигнал от малолетен за получена снимка с порнографско съдържание в социалната мрежа, придружена с нецензурни изрази по негов адрес. След интензивни оперативно-издирвателни действия, проведени от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОДМВР – София, самоличността на извършителя е установена и той е задържан с полицейска заповед за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

В хода на разследването криминалистите изяснили, че 29-годишният мъж е използвал три фалшиви профила в социалните мрежи, чрез които е изпращал съобщения и снимки с порнографско съдържание и на други непълнолетни. При извършените процесуално-следствени действия на адреса му са открити и иззети веществени доказателства, имащи отношение към престъпното деяние. След доклад на материалите в Районна прокуратура – Самоков извършителят е привлечен в качеството на обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“.