Двама нападнаха и биха полицай в Пазарджик, задържаха ги

 

Двамата биячи са задържани

 

Двама мъже са задържани в полицията в Пазарджик, след като нападнали и били полицай, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Инцидентът е станал около 4 ч. в четвъртък. Полицейски автопатрул извършвал проверки на автомобили в централната част на Пазарджик, когато към униформените се приближили 53-годишният Михаил М. и 27-годишния Николай К.

Двамата мъже започнали да се заяждат с полицаите, да ги обиждат и приканват да преустановят работата си. Това накарало единия от служителите на МВР да поиска документите им за самоличност.

Вместо да се подчинят на разпореждането, мъжете започнали да псуват и ругаят, след което нападнали и нанесли множество удари по тялото на полицая. Незабавно на мястото пристигнали допълнителни полицейски екипи, които задържали нападателите. На пострадалия полицейски служител е оказана медицинска помощ. Той е с видими наранявания, синини и охлузвания по тялото.

След намесата и на други полицейски екипи двамата биячи били задържани и отведени в районното управление с белезници. Образувано е досъдебно производство.