60% гласуваха за кмет на Трън, Тереза Ставрева и Мария Бонева: Искаме новата управа да реши проблема с безработицата

 

При висока изборна активност минаха частичните местни избори за кмет в община Трън. По последна информация 63% от имащите право на глас са упражнили своя вот. Заради падналия вчера сняг някои от секциите по селата имаха проблеми с електрозахранването, с изключение на този проблем, гласуването протекло без нарушения, заяви председателят на Общинската избирателна комисия в Трън Тодор Исаев.

До изборите се стигна, след като кмeтът Cтaниcлaв Hикoлoв пoдaдe ocтaвкa в края на мaй. Четирима кандидати се борят за кметския стол в община Трън. Това са временно изпълняващата длъжността Цветислава Цветкова, бившият директор на Националната служба за сигурност Арлин Антонов, Станислава Алексиева, заемала поста кмет в периода 2013-2015г., и Божидар Страхилов, издигнат от инициативен комитет. “Като основен проблем, който жителите на град Трън се надяват да се разреши след края на изборите, е безработицата”, заявява Тереза Ставрева, пише БНР.

Мария Бонева заяви: “Трън да се развие, така че да останат младите хора, да има работа за тях и те да останат тук”. Заради красивата си природа и необятните гледки Трън има потенциал да се развие като туристическа дестинация, убедени са местните.

Цветана Йорданова също каза: “Ние работим тук, специално туризмът да се развие и се надяваме в тази посока да тръгнат нещата, малко по-бързо”. Местните хора се надяват новата управа да инвестира повече средства и да развие региона като туристическа дестинация. Към 17.00 часа са гласували 63.29%, или 2 291 от имащите право на глас 3620 души, предаде агенция “Фокус”. Отворени са 21 избори секции, от които една е подвижна. Изборният ден продължи до 20.00 часа.