„По мое мнение най-голямата награда и лукс на пътуването е да можеш да почувстваш ежедневните неща като за първи път, да бъдеш в положение, в което почти нищо не е толкова познато и не се взема за даденост“./ Бил Брайсън

Колко от вас са се чудели: „Защо все ми се случва това?”, „Защо все на мен?” – знаете ли какво, разбрах, че колкото и да се притеснявам, това няма да промени нищо, колкото и да се разстройвам – това няма да ме предпази от проблемите, колкото и да ме изнервят бавните хора – пак ще ги има. Само Бог може да поправи това, което трябва да се поправи в живота ни. А ние можем просто да продължаваме напред и да се наслаждаваме на живота си, докато Той работи. Не оставяйте дяволът да открадне радостта ви, съвършеното сърце не е пълно със страх. Може да усещате страх, но не го оставяйте да ви контролира. Всички ще изпитваме страх. Смелостта е да продължиш напред пред лицето  на страха. Но когато позволите страхът да ви контролира и измъчва, да управлява живота ви, тогава трябва да изкарате това нещо от сърцето си. Вярвам, че страхът е дар, обвит в погрешни очаквания. Ако очаквам да се случи нещо лошо, тогава ще ме е страх, че то ще се случи и това и ще получа. Страхът е много по-лош от нещата, които всъщност се случват, защото нещата, които стават, си стават и ние ги преодоляваме, получаваме отговор и продължаваме напред. Но този страх е мъчителен и никога не се маха. Може да имате лошо предчувствие и постоянно да се страхувате, че ще се случи нещо лошо, можете да се откажете да имате доверие на хората, защото сте били наранени няколко пъти и да живеете в изолация и страдание. А може и да ставате всеки ден и да казвате – вярвам, че нещо хубаво ще ми се случи днес, очаквам нещо хубаво да ми се случи днес.

Съвършеното сърце е смирено.Може би едно от най-трудните неща за постигане е смирението. „Бог почита смирените и се сприятелява с тях, а на горделивите и надменните се противи” /Яков 4:6/.

Смиреният човек, човекът със съвършено сърце казва: „Боже завися от теб, знам, че съм нищо без теб, осланям се на теб, разчитам на теб. Човекът със съвършено сърце признава Бог във всичките си пътища. Той няма просто да си прави собствени планове и да очаква Бог да ги благослови. Колко често си изказвате мнението, когато никой не ви е питал. Ако сте такива, значи това е проблем със сърцето. Мислите за себе си по-високо, отколкото би трябвало. Не трябва да се мъчите да се преструвате на нещо, което не сте. Ще ви кажа нещо: Не съм там, където трябва, но не съм и там, където бях. Аз раста, аз напредвам.

Можете да се откажете да имате доверие на хората, защото сте били наранени няколко пъти и да живеете в изолация и страдание. А може и да ставате всеки ден и да казвате – вярвам, че нещо хубаво ще ми се случи днес, очаквам нещо хубаво да ми се случи днес.