Вицепремиерът на Сърбия Ивица Дачич изпя ”Осман ага” на турски пред Ердоган  

Това не е първата артистична изява на Ивица Дачич пред чуждестранен гост.

Вицепремиерът и външен министър на Сърбия Ивица Дачич изпя на турски език песента “Осман ага” на турския президент Реджеп Ердоган на тържествената вечеря, организирана предната вечер в чест на турския лидер, пише сръбският сайт “Вести”.

Видеозаписът на Дачич, който пее на Ердоган, бе пуснат по социалните мрежи. На кадрите се вижда как външният министър на Сърбия стои до масата, на която са седнали Ердоган и неговата съпруга Емине и сръбският президент Александър Вучич със съпругата си Тамара, и пее песента “Осман ага” на турски език.

Двамата държавни ръководители, както и другите присъстващи на вечерята, поздравяват първия дипломат на Белград с бурни аплодисменти.

Това не е първата артистична изява на Ивица Дачич пред чуждестранен гост. През 2013 г. по време на преговорите между Белград и Прищина Дачич, тогава премиер, се опита да омилостиви с песен посредничката Катрин Аштън и да смекчи позициите й за Сърбия.

На официалната вечеря в чест на откриването на Съвета на министрите на външните работи на ОССЕ през декември 2015 г. в Белград пък Ивица Дачич изпълни “Подмосковные вечера”, а на официалната вечеря по повод встъпването в длъжност през юни тази година на президента Вучич външният министър на Сърбия пресъздаде “O sole mio” пред бившия си италиански колега Франко Фратини.