Цветомир Цветанов и Цветелина Горанова седнаха на кметския стол в община Перник

 

Мениджър за един ден се проведе и в община Перник.

Единадесетокласникът Цветомир Цветанов от Професионалната гимназия по икономика и деветокласничката Цветелина Горанова от ГПЧЕ „Симеон Радев“ седнаха на горещия кметски стол в община Перник и поеха огърлицата на властта. Инициативата е в рамките на националната кампания „Мениджър за един ден“.

В работата на местната администрация се включиха още Адриана Валериева, Емили Илиева, Ванеса Павлова, Кристияна Богданова, Лора Миткова, които са възпитаници на Професионалната гимназия по икономика, и Евелин Първанова от ПГОТ „Св. Иван Рилски“.

Младите хора заеха постовете на зам.-кметовете Владислав Караилиев, Севделина Ковачева, Денислав Захариев и Йордан Павлов, както и на секретаря на общината Радослава Манова. Бъдещите управленци бяха приети в кабинета на кмета и нейния екип на сутрешната оперативка. Те се запознаха с функциите и задачите на местната власт, както и с предстоящите задачи и отговорности за деня.

„Щастлива съм, че днес община Перник е заредена с много позитивна младежка енергия. Очаквам от вас да кажете как виждате Перник, каква промяна искате и за какво мечтаете. Ще обсъдим заедно как да се развива нашият град, който има средновековна история“, сподели кметът Вяра Церовска и каза, че очаква в края на работния ден младият кметски екип да даде предложение за организиране на събитие, което искат да се провежда в Перник.

Учениците бяха щастливи, че имат честта да се запознаят с най-отговорните длъжности в града. За тях беше истинско предизвикателство да се включат с работния процес на отделните ресори и да представят своите идеи. Интересуваха се от инфраструктурата на града, разработването на проекти в областта на здравеопазването, образованието и културата. Те обаче видяха колко трудно и отговорно е да седнеш на стола на местната власт.

Запознаха се с част от документациите и дългите процедури, свързани с решаването на един проблем. Разбира се, че не липсваха и леките закачки, с които денят минава по-леко.