Перничанинът Илиян Тодоров, отнел 2 човешки живота пред «Соло»,  в Топ 20 на най-издирваните убийци в Европа

Илиян Тодоров в съда

 

 

Перничанинът Илиян Тодоров, убил двама младежи пред дискотека “Соло”, живее необезпокояван в Германия. Без да се притеснява, че агенти на Интерпол го издирват по цял свят, Тодоров и до ден днешен коментира случая със закланите от него студенти Кирил Въжаров и Васил Александров. След изпълнен с драматични обрати и множество скандали процес Тодоров бе осъден на доживотен затвор. Преди да се стигне до това, Илиян бе оправдан и пуснат на свобода от съдия Румяна Ченалова с мотиви, смятани от мнозина за изключително спорни. Това дава възможност на убиеца да реализира дълго планираното си бягство с помощта на фалшив паспорт. В началото на декември 2013 г. съдебната грешка е поправена от Върховния касационен съд, но Илиян Тодоров вече се е превърнал в поредния беглец от правосъдието.

Според оперативната информация той духва с кола през Гърция, придружаван от приятелка. Ченгета коментират, че от Гърция Тодоров се насочва към Англия. След това следите му са засечени в Латвия и Швеция. Разследващи подозират, че през това време касапинът от “Соло” се е издържал с пари, пратени му от неговите родители. Основание за това им дава фактът, че два месеца след като Илиян е обявен за издирване с червена бюлетина от Интерпол, неговият баща – пернишкият бизнесмен и бивш активист на БСП Венцислав Тодоров, продава два свои имота.

След години мълчание касапинът от “Соло” излиза отново на светло едва преди няколко месеца, алармират приятели на убитите момчета. Междувременно Илиян Тодоров е включен в класацията на немски интернет сайт за 20-те най-издирвани убийци в Европа.