67 български състезатели ще участват на Slovenia OPEN

 

67 български състезатели в различните групи (деца, юноши, девойки, младежи, жени, мъже и ветерани) от осем български клуба по таекуондо ITF ще участват на Slovenia OPEN, който е от най-висока категория европейски клубен турнир.

Шампионатът е през уикенда (14-15 октомври) в град Велене. Цялата родна делегация наброява над 90 човека, като освен състезатели, треньори, лекари и рехабилитатори страната ни ще има свои представители при съдиите и официални гости.

Родните ни таекуондисти са селектирани от тимовете на “Фолкън“ (Благоевград),“ Хоук” (Банско), “Калоян-Ладимекс“ (Перник), “Один оптикс“ (Панагюрище), “АБЦ“ (София), “АСТК“ (Пловдив), “Асеновец“ (Асеновград), и “Тервел“(Севлиево). Турнирът е в две дисциплини – спаринг и форма, а за да се избегне излизането на българин срещу българин в жребия, всички наши са в един отбор – Bulgaria Team. „Фолкън” ще участва с 10 човека във Велене, а „Хоук” (Банско) с 3-ма състезатели.

В надпреварата се очакват да участват отбори от над 20 държави, като според предварителните заявки общия брой на състезателите ще бъде близо 700 души.