Кметът на Банско Г. Икономов, шефовете на полицията и пожарната- Ив. Попов и Д. Клечаров категорични: Готови сме за зимата!

Кампанията за добив на дърва за огрев от населението протича безпроблемно, като до този момент няма върнати желаещи да си набавят отоплителния материал. Това стана ясно на среща в кабинета на кмета Георги Икономов на ръководителите на основните институции на общинско ниво – началника на Районно управление – Иван Попов, на Районната служба по пожарна безопасност -Димитър Клечеров, техническия ръководител на В и К оператора – Костадин Загорчин, директора на ДГС Места – Костадин Касапов, представител от ДГС Добринище, директора на Национален парк “Пирин” – Росен Баненски и отговорника на “ЧЕЗ Разпределение” – Венцислав Халев. На срещата присъства още народния представител Александър Мацурев, който също се включи в дискусията и предложи съдействието си при необходимост от диалог със законодателния орган.
Обсъдени бяха оперативни въпроси, по които е необходимо съгласуване на действията между отделните институции. “Запознах началниците с текущите ремонтни дейности, планирани от община Банско. Коментирахме също предстоящият зимен сезон и мерките, които трябва да бъдат предприети за неговото обезпечаване – допълнително патрулиращи полицейски служители, необходимостта от проверка и контрол на отоплителните системи, обезпечаване на града с водоподаване и енергоподаване.”-съобщи Икономов.