Националите с първо място на открития шампионат на Словения, бойците на „Фолкън” завоюваха 8 златни медали

 

Благоевградският таекуондо клуб „Фолкън“ спечели куп отличия и медали от Третия открит шампионат на Словения в град Веленье. В него участваха повече от 600 състезатели във всички възрасти от общо 32 клуба от 11 страни. А сред гостите бе и вицепрезидентът на световната и европейска централа по таекуондо ITF Марио Богданов. Той е президент на родната федерация в този спорт.

„Фолкън“ участва с 10 състезатели. Нели Тодорова спечели 2 златни медала при децата – и на форма, и на спаринг. Закономерно тя получи и приза за най-комплексен състезател при момичетата. Христина Касева също стана първа при децата в Словения.

Много силно състезание направи и най-титулуваната състезателка в Европа при жените -Албена Ситнилска. Във Веленье тя стана първа на спаринг и трета на форма. Антон Огорелков при мъжете и Кирил Илиев при юношите спечелиха също златни медали на спаринг. Атанас Пищалов остана пък втори в същата дисциплина. Световният шампион отпреди месец в КНДР Николай Петков – Вълка също спечели злато в Словения и помогна за първото място на нашите национали в Словения. Много усилия положиха и треньорите Добромир Беровски и Любослава Богданова.

Голямата надежда на Банско Катрин Гемкова направи отново силно състезание и спечели златен медал за “Хоук” във Веленье.