Старшията на “Рилецо” Людмил Хаджисотиров: Не сме готови за сгъстения цикъл, който ни очаква

 

Разгромната победа, която “Рилски спортист” постигна над “Черно море” (120:73) във втория кръг на НБЛ, ощастливи привържениците на отбора след отпадането на тима от турнира “ФИБА Европа”, но не задоволи напълно наставника Людмил Хаджисотиров-Удо.

“Свършихме си работата, защото победихме, но определено не съм доволен от защитата през първата част. В този състав позволихме на гостите да ни вкарат прекалено много точки, което не бива да допускаме. Иначе като цяло в нападение играхме силно, което ме радва”, призна след двубоя с варненци старшията на самоковци.

Удо обаче изтъкна, че подопечните му все още не са готови за сгъстения цикъл, който очаква отбора в предстоящите седмици до края на годината.

Както е известно, днес “Рилецо” излиза срещу “Левски” в първия си мач в Балканската лига след 3-годишно отсъствие. Двубоят в “Арена Самоков” е с начален час 18.00.

“Работим постоянно и смятам, че това ще ни помогне, за да се изгради още по-бързо отборът”, допълни старшията на “Рилски спортист”.

Завърналият се в състава през лятото национал Мартин Маринов също изказа мнение след разгрома над “Черно море”.

“Добър мач за нас, въпреки че противникът не можеше да разчита на част от титулярите си. Надявам се след тази първа победа в лигата да влезем в серия. Поздравления за момчетата от Варна, които играха компактно и играха доста добре, даже много над моите очаквания”, похвали съперника Маринов.