Грациите на „Левски-Триадица“ – големите финалисти в първия турнир „Купите на кмета на община Благоевград“, специална награда за КХГ „Пирин“

 

В категория старша възраст второ място спечелиха талантите от „Велбъжд“ (Кюстендил)

330 грации се бориха упорито за достигането до финала в Първия турнир по художествена гимнастика „Купите на кмета на община Благоевград“. Те се състезаваха в три категории – девойки младша възраст, девойки старша възраст и жени, ансамбли. Много оспорвано бе състезанието и в индивидуалната надпревара с уреди – лента, обръч, топка и въже.

Стотици зрители присъстваха на събитието и станаха свидетели на много талант, синхрон и красота.

В категория младша възраст наградата за първо място взе „Левски-Триадица“, за второ място – „Академик”, за трето – „Левски” (София), а четвърто и пето бяха за „Велбъжд“ (Кюстендил) и Дунавска ЦСКА. В категория старша възраст първо място спечелиха грациите от клуба по художествена гимнастика „Левски“ (София), а второ място бе за талантите от „Велбъжд“ (Кюстендил).

В група жени ансамбли за купата се наредиха на първо място „Левски-Триадица“, след това „Левски Илиана“ и на трето място „Левски“ (София).

Специална награда за успехите си получи и отборът на КХГ „Пирин“.

Сред официалните гости на първия турнир “Купите на кмета на община Благоевград” бяха Нешка Робева – президент на клуб по художествена гимнастика “Левски” (София) и ансамбълът на националния отбор на България по естетическа гимнастика. Отборът представи своите съчетания, с които ще представя България на Европейското първенство в София.

Първият турнир „Купите на кмета на община Благоевград“ бе организиран съвместно от община Благоевград, КХГ „Пирин“ и Българската федерация по художествена гимнастика.