„Германея” надигра тотално „Елин Пелин”, но победи само с 2:1

 

Представителният тим на град Сапарева баня зарадва най-после спонсори, ръководство и зрители с първа победа в новото първенство на ЮЗ трета лига. Това стана в домакинския мач от 11-ия кръг за първенството срещу отбора на „Елин Пелин”.

Срещата започна с два пропуска на Георги Славков и Даниел Димитров, които отблизо стреляха неточно срещу вратата на гостуващия тим. Вреше и кипеше в наказателното поле на гостите, но все нещо не достигаше топката да се озове в мрежата зад стража на противника.

Най-неприятното на стадиона се случи в 31-вата минута, когато футболистите на гостите откриха резултата, изпращайки топката в мрежата на Христов за 0:1. Това попадение стана след сблъсък между вратаря на „Германея” и устремилия се нападател, който майсторски падна за дузпа и главният съдия Любомир Вушовски посочи бялата точка. Независимо от случилото се натискът на футболистите на домакините продължи и даде резултат в 41-вата минута. Тогава Асен Васев изведе Георги Славков-Рууни в наказателното поле на гостите и той майсторски изпрати кълбото в мрежата за 1:1.

Второто полувреме отборът на домакините продължи да притиска противника. В 51-вата минута Георги Младенов от 25-26 метра изпрати топката неспасяемо в горния десен ъгъл на вратата на „Елин Пелин” за 2:1. Радостта по трибуните бе неописуема. Феновете предчувстваха своята първа победа. До края на срещата нови пропуски направиха Георги Славков, Владислав Георгиев и Кирил Георгиев-Карчо. Последният изскочи сам срещу вратаря на гостите, но не успя да го преодолее.

След мача наставникът на „Германея” Костадин Джоргов бе много радостен и сподели: „Гостите без голово положение поведоха в резултата. Много се радвам, че нашите момчета не се отчаяха, бяха уверени в победата и я постигнаха напълно заслужено. Най-после Дявола пукна – записахме първа победа в новото първенство. Надявам се до края на есенния дял от първенството да продължим с добрите игри и да заемем мястото, което ни се полага в таблицата. Следващият ни мач е в събота, 21 октомври, на градския стадион в Сандански срещу местния „Вихрен”.

 

Снимка

Футболистите на „Германея” постигнаха първата си победа в първенството т.г.